לקלף את הבצל - גישה לידע של מומחים
בעולם שבו כמות הידע המיוצר מכפיל את עצמו בקצב מסחרר, אחד ה-אתגרים בארגונים הוא שימור ידע איכותי הקיים אצל מומחים, והפצתו בארגון באופן שניתן לשימוש ויישום.
לאחרונה נחשפתי למודל חדש השופך אור על אחד האתגרים בתהליך הזה – והוא חילוץ של ידע בעל ערך החבוי במוחם (ובגופם) של מומחים, אפילו עד כדי כך שהם מתקשים לחלצו בעצמם לכדי ידע שניתן להעברה והקנייה לדורות הבאים.
למענכן, אני מביאה את עיקרי המאמר של ד"ר דן אשר, מספר דוגמאות להמחשה, והמלצות לשימוש יישומי בארגונים ובמוסדות העוסקים בהכשרה.